Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 61 до 68 од 68
1 2 3 4 5 6 [7]
Предметот VELIKOVA v[1]. BULGARIA_18052000
 2000 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот VERGOS v[1]. GREECE_24062004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот WINGROVE v[1]. THE UNITED KINGDOM_25111996
 1996 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот X[1]. , Y. AND Z. v. THE UNITED KINGDOM_22041997
 1997 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот XENIDES-ARESTIS v[1]. TURKEY_22122005
 2005 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот YOUNG, JAMES AND WEBSTER v[1]. THE UNITED KINGDOM_13081981
 1981 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор за да се изнесе пред надлежните органи поради сомневање за извршено кривично дело
 
Предметот YUKSEKTEPE v[1]. TURKEY_24102006
 2006 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот ZEYNEP TEKIN v[1]. TURKEY_29062004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Документи 61 до 68 од 68
1 2 3 4 5 6 [7]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.