Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 41 до 50 од 68
1 2 3 4 [5] 6 7
Предметот SALGUEIRO DA SILVA MOUTA v[1]. PORTUGAL_21121999
 1999 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот SERIF v[1]. GREECE_14121999
 1999 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот SHANAGHAN v[1]. THE UNITED KINGDOM_04052001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот SIMSEK AND OTHERS v[1]. TURKEY_26072005
 2005 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот SOMMERFELD v[1]. GERMANY_11102001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот STEFANOV v[1]. BULGARIA_03052001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот SUKHOVETSKYY v[1]. UKRAINE_28032006
 2006 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој што е уапсен или притвор има право брзо да биде изведен пред суд и има право на судење во разумен рок или да биде (условно) ослободен во очекување на судењето
 
Предметот SUPREME HOLY COUNCIL OF THE MUSLIM COMMUNITY v[1]. BULGARIA_16122004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот SUTHERLAND v[1]. UNITED KINGDOM_27032001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот THE HOLY MONASTERIES v[1]. GREECE_09121994
 1994 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Документи 41 до 50 од 68
1 2 3 4 [5] 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.