Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 31 до 40 од 68
1 2 3 [4] 5 6 7
Предметот LOTTER AND LOTTER v[1]. BULGARIA_19052004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот MANOUSSAKIS AND OTHERS v[1]. GREECE_26091996
 1996 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот McKERR v[1]. THE UNITED KINGDOM_04052001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот METROPOLITAN CHURCH OF BESSARABIA AND OTHERS v[1]. MOLDOVA_13122001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот NACHOVA AND OTHERS v[1]. BULGARIA_26022004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот PALAU-MARTINEZ v[1]. FRANCE_16122003
 2003 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот PENTIDIS AND OTHERS v[1]. GREECE_09061997
 1997 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот PRETTY v[1]. THE UNITED KINGDOM_29042002
 2002 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор за да се спречи неовластен влез во земјата или заради депортирање или екстрадиција
 
Предметот RAINYS AND GASPARAVICIUS v[1]. LITHUANIA_07042005
 2005 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот SAHIN v[1]. GERMANY_11102001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Документи 31 до 40 од 68
1 2 3 [4] 5 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.