Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 31 до 40 од 2503
1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 251
Предметот ABSANDZE v[1]. GEORGIA_20072004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Нема кривично дело без закон » Нема кривично дело без закон
 
Предметот ACADEMY TRADING LTD AND OTHERS v[1]. GREECE_04042000
 2000 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на заштита на сопственоста » Никој не може да биде лишен од сопственоста освен кога тоа е од јавен интерес под услови предвидени во меѓународното право
 
Предметот ACADEMY TRADING LTD AND OTHERS v[1]. GREECE_04042000
 2000 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на заштита на сопственоста » Сопственоста е неприкосновена освен ограничувањата врз основа на општи начела на меѓународното право
 
Предметот ACAR AND OTHERS v[1]. TURKEY_24052005
 2005 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Забрана на дискриминација » Забрана на дискриминација по основ на политичко или друго мислење
 
Предметот ACAR AND OTHERS v[1]. TURKEY_24052005
 2005 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Забрана на дискриминација » Забрана на дискриминација по основ на припадност на национално малцинство
 
Предметот ACHOUR v[1]. FRANCE_10112004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Слобода на движењето » Законско ограничување на правото заради одржување на јавниот ред
 
Предметот ACHOUR v[1]. FRANCE_10112004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Слобода на движењето » Законско ограничување на правото заради превенција од криминал
 
Предметот ACHOUR v[1]. FRANCE_29032006
 2006 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Слобода на движењето » Законско ограничување на правото заради превенција од криминал
 
Предметот ACQUAVIVA v[1]. FRANCE_21111995
 1995 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на заштита на сопственоста » Никој не може да биде лишен од сопственоста освен кога тоа е од јавен интерес под услови предвидени во меѓународното право
 
Предметот ADALI v[1]. TURKEY_31032005
 2005 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слободни избори » Пасивно избирачко право
 
Документи 31 до 40 од 2503
1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 251
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.