Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 21 до 30 од 68
1 2 [3] 4 5 6 7
Предметот JOHNSTON AND OTHERS v[1]. IRELAND_18121986
 1986 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор за да се изнесе пред надлежните органи поради сомневање за извршено кривично дело
 
Предметот KALAГ‡ v[1]. TURKEY_01071997
 1997 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот KALAГ‡ v[1]. TURKEY_01071997
 1997 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор за да се изнесе пред надлежните органи поради сомневање за извршено кривично дело
 
Предметот KELLY AND OTHERS v[1]. THE UNITED KINGDOM_04052001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот KJELDSEN, BUSK MADSEN AND PEDERSEN v[1]. DENMARK_07121976
 1976 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот KOKKINAKIS v[1]. GREECE_25051993
 1993 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот KOSTESKI v. MACEDONIA_13042006
 2006 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот KOSTESKI v. MACEDONIA_13042006
 2006 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот LEYLA SAHIN v[1]. TURKEY_29062004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот LOTTER AND LOTTER v[1]. BULGARIA_19052004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Документи 21 до 30 од 68
1 2 [3] 4 5 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.