Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 11 до 20 од 68
1 [2] 3 4 5 6 7
Предметот CHAARE SHALOM VE TSEDEK v[1]. FRANCE_27062000
 2000 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Предметот CICEK v[1]. TURKEY_27022001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој што е лишен од слобода со апсење или притвор има право да започне постапка за утврдување на законитоста на апсењето или притворот
 
Предметот DARBY v[1]. SWEDEN_23101990
 1990 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот EFSTRATIOU v[1]. GREECE_18121996
 1996 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот FRETTE v[1]. FRANCE_26022002
 2002 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот GLASER v[1]. THE UNITED KINGDOM_19092000
 2000 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот GREGORY v[1]. THE UNITED KINGDOM_25021997
 1997 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот GUZZARDI v[1]. ITALY_06111980
 1980 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот HASAN AND CHAUSH v[1]. BULGARIA_26102000
 2000 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот HOFFMANN v[1]. GERMANY_11102001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Документи 11 до 20 од 68
1 [2] 3 4 5 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.