Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 39
[1] 2 3 4
Закон за заштита на укажувачи
 10.11.2015 | Сл. весник/година: 196 / 2015
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.02.2018 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за угостителската дејност
 16.09.2004 | Сл. весник/година: 62 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.08.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  09.11.2012 
Преземи го документот
 Измена
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
 Дополнување
  30.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
 Измена
  11.04.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Угостителство и туризам
 
Закон за угостителската и туристичката дејност - вон сила
 27.04.1995 | Сл. весник/година: 23 / 1995
Преземи го документот
 Измена
  27.04.2000 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  30.05.2001 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  06.03.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  16.04.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.06.2003 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Угостителство и туризам
 
Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на заедниците кои се помалку од 20% од населението на Република Македонија
 22.07.2008 | Сл. весник/година: 92 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.03.2014 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за упатување лица во меѓународни мисии во меѓународни организации
 12.12.2007 | Сл. весник/година: 150 / 2007
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Регулирање на односите и соработка со странство
 
Закон за употреба на грбот, знамето и химната на Република Македонија
 09.07.1997 | Сл. весник/година: 32 / 1997
Преземи го документот
 Измена
  02.09.2008 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Уставно уредување
 
Закон за употреба на знаковниот јазик
 21.08.2009 | Сл. весник/година: 105 / 2009
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за употреба на знамињата на заедниците во Република Македонија
 19.07.2005 | Сл. весник/година: 58 / 2005
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.10.2007 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  25.07.2011 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Уставно уредување
 
Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа
 13.08.2008 | Сл. весник/година: 101 / 2008
Преземи го документот
 Изменување
  25.07.2011 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за употреба на паричната единица на Република Македонија
 27.04.1992 | Сл. весник/година: 26 / 1992
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Паричен систем
 
Документи 1 до 10 од 39
[1] 2 3 4
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.