Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 61 до 68 од 68
1 2 3 4 5 6 [7]
Закон за судовите
 11.05.2006 | Сл. весник/година: 58 / 2006
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.03.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  16.04.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  10.09.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судовите - вон сила
 27.08.1995 | Сл. весник/година: 36 / 1995
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  10.07.1996 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  09.10.1996 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.08.2003 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судска служба - вон сила
 04.08.2008 | Сл. весник/година: 98 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
 Измена
  15.01.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  29.04.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  23.12.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судскиот буџет
 22.09.2003 | Сл. весник/година: 60 / 2003
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  28.03.2006 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судскиот совет на Република Македонија
 15.05.2006 | Сл. весник/година: 60 / 2006
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  25.07.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.02.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  17.04.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.12.2017 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судските такси
 14.09.2009 | Сл. весник/година: 114 / 2009
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.07.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судските такси - вон сила
 29.12.1990 | Сл. весник/година: 46 / 1990
Преземи го документот
 Исправка на законот
  15.03.1991 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.10.1992 
Преземи го документот
 Измена
  11.04.1995 
Преземи го документот
 Дополнување
  29.07.1999 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.03.2006 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Такси
 
Закон за супервизија на осигурување
 25.04.2002 | Сл. весник/година: 27 / 2002
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  23.10.2002 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  12.05.2004 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.06.2007 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  16.01.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  22.04.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.05.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.04.2011 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  29.11.2011 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  29.02.2012 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  21.03.2012 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2012 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  16.05.2012 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  06.02.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.07.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Осигурување на имоти и лица
 
Документи 61 до 68 од 68
1 2 3 4 5 6 [7]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.