Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 61 до 70 од 154
1... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 16
Закон за правата на членовите на семејството чиј хранител е војник на служење на воениот рок
 15.03.1994 | Сл. весник/година: 12 / 1994
Преземи го документот
категорија: Одбрана
 
Закон за правата, обврските и одговорностите на органите на државната власт во поглед на средствата во државна сопственост што тие ги користат и располагаат - вон сила
 26.07.2002 | Сл. весник/година: 61 / 2002
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Државна управа
 
Закон за правна заштита на услугите кои се засноваат на, или опфаќаат, условен пристап
 09.10.2008 | Сл. весник/година: 127 / 2008
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Јавно информирање
 
Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни групи
 20.09.2007 | Сл. весник/година: 113 / 2007
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  22.09.2010 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за правното наследство на Република Македонија на членството во Меѓународната банка за обнова и развој, Меѓународната финансиска корпорација, Меѓународното здружение за развој и Мултилатералната агенција за гарантирање на инвестициите и за ефектуирање на членството на Република Македонија во Европската банка за обнова и развој
 13.04.1993 | Сл. весник/година: 23 / 1993
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за правното наследство на Република Македонија на членството во Меѓународниот монетарен фонд
 13.04.1993 | Сл. весник/година: 23 / 1993
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.04.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.06.2012 
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за правосудниот испит - вон сила
 25.01.2010 | Сл. весник/година: 10 / 2010
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за празниците на Република Македонија
 08.05.1998 | Сл. весник/година: 21 / 1998
Преземи го документот
 Измена
  15.02.2007 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Уставно уредување
 
Закон за пратениците
 03.10.2005 | Сл. весник/година: 84 / 2005
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  12.04.2006 
Преземи го документот
 Измена
  24.12.2008 
Преземи го документот
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена
  21.07.2014 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за превземање на депонираните девизни влогови на граѓаните од страна на Република Македонија
 27.04.1992 | Сл. весник/година: 26 / 1992
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Девизно работење
 
Документи 61 до 70 од 154
1... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 16
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.