Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 31 до 40 од 68
1 2 3 [4] 5 6 7
Закон за соработка меѓу Република Македонија и Меѓународниот кривичен суд за гонење лица одговорни за сериозни повреди на меѓународното хуманитарно право извршени на територијата на поранешна Југославија
 13.06.2007 | Сл. весник/година: 73 / 2007
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Регулирање на односите и соработка со странство
 
Закон за социјалната заштита
 24.06.2009 | Сл. весник/година: 79 / 2009
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  07.04.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
 Измена
  25.01.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  29.10.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
 Измена
  05.05.2015 
Преземи го документот
 Дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.10.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.11.2017 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.03.2018 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за социјалната заштита - вон сила
 03.10.1997 | Сл. весник/година: 50 / 1997
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.03.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.03.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.09.2004 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  28.07.2005 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  20.02.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  10.01.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.03.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за спортот
 07.05.2002 | Сл. весник/година: 29 / 2002
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.10.2004 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  14.09.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена
  28.05.2012 
Преземи го документот
 Консолидиран текст
  12.12.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.10.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена
  03.03.2014 
Преземи го документот
 Дополнување
  17.09.2014 
Преземи го документот
 Измена
  01.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.05.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Измена
  15.01.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.03.2016 
Преземи го документот
 Измена
  03.06.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  17.10.2016 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Спорт
 
Закон за спортот - вон сила
 07.02.1996 | Сл. весник/година: 7 / 1996
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  09.08.1999 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Спорт
 
Закон за спречување и заштита од дискриминација
 13.04.2010 | Сл. весник/година: 50 / 2010
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  15.09.2010 
Преземи го документот
 Измена
  05.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  14.10.2015 
Преземи го документот
 Измена
  22.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за спречување на корупцијата
 26.04.2002 | Сл. весник/година: 28 / 2002
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  30.04.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.07.2004 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  24.11.2004 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  21.09.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.12.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  10.01.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.01.2008 
Преземи го документот
 Дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.06.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  17.05.2017 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
 
Закон за спречување на насилството и недоличното однесување на спортските натпревари
 16.12.2004 | Сл. весник/година: 89 / 2004
Преземи го документот
 Измена
  10.11.2008 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Спорт
 
Закон за спречување на перење на пари и други приноси од казниво дело - вон сила
 12.07.2004 | Сл. весник/година: 46 / 2004
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за спречување на перење на пари и други приноси од казниво дело и финансирање на тероризам - вон сила
 10.01.2008 | Сл. весник/година: 4 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.04.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.03.2012 
Преземи го документот
 Измена
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Документи 31 до 40 од 68
1 2 3 [4] 5 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.