Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 31 до 40 од 58
1 2 3 [4] 5 6
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Белорусија за одбегнување на двојното оданочување и заштита од фискална евазија по однос на данокот од доход и данокот на капитал
 09.11.2005 | Сл. весник/година: 96 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Романија за преземање на сопствени државјани и странци
 28.06.2004 | Сл. весник/година: 42 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Романија за соработка во борбата против тероризмот, организираниот криминал, недозволената трговија со наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурзори и други нелегални активности
 28.06.2004 | Сл. весник/година: 42 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Македонската Влада и Унгарската Влада за преземање на лица кои илегално престојуваат на нивните територии
 28.06.2004 | Сл. весник/година: 42 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Република Македонија и Романија за меѓусебна правна помош во граѓанските предмети
 24.06.2004 | Сл. весник/година: 41 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Европската конвенција за известување за странско право
 18.02.2002 | Сл. весник/година: 13 / 2002
Преземи го документот
 Закон за ратификација на Дополнителниот протокол кон Европската конвенција за известување за странско право
  18.02.2002 
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на измените и дополнувањата на Статутот на Хашката конференција за меѓународно приватно право
 19.08.2008 | Сл. весник/година: 103 / 2008
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Картагенскиот протокол за биосигурност кон Конвенцијата за биолошка разновидност
 01.06.2005 | Сл. весник/година: 40 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Конвенцијата за заштита на лица во однос на автоматската обработка на лични податоци
 01.02.2005 | Сл. весник/година: 7 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Конвенцијата за украдените или незаконски извезени културни добра, на Меѓународниот институт за унификација на приватното право
 09.11.2005 | Сл. весник/година: 96 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Документи 31 до 40 од 58
1 2 3 [4] 5 6
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.