Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 31 до 40 од 46
1 2 3 [4] 5
Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните потреби за 2005 година - вон сила
 31.12.2004 | Сл. весник/година: 96 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.07.2005 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните приходи во Република Македонија за 1994 година - вон сила
 28.12.1993 | Сл. весник/година: 79 / 1993
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени и заеднички потреби во 1993 година - вон сила
 01.04.1993 | Сл. весник/година: 19 / 1993
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот - вон сила
 28.05.1998 | Сл. весник/година: 24 / 1998
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.01.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.12.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.10.2008 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
 
Закон за педагошката служба
 14.02.2011 | Сл. весник/година: 18 / 2011
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена
  22.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
 
Закон за престанување на важењето на законот за банки за микрофинансирање
 17.04.2006 | Сл. весник/година: 50 / 2006
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
 
Закон за ратификација на Конвенцијата на Советот на Европа за перење, откривање, заплена и конфискација на приноси од казниво дело и финансирање тероризам
 14.04.2009 | Сл. весник/година: 49 / 2009
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Меѓународната конвенција за спречување на финансирањето на тероризмот
 11.05.2004 | Сл. весник/година: 30 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за спречување на перење на пари и други приноси од казниво дело и финансирање на тероризам - вон сила
 10.01.2008 | Сл. весник/година: 4 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.04.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.03.2012 
Преземи го документот
 Измена
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за тутун и тутунски производи
 28.02.2006 | Сл. весник/година: 24 / 2006
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
 Измена
  03.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Измена
  03.07.2013 
Преземи го документот
 Измена
  12.07.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.10.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.12.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.12.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Земјоделство
 
Документи 31 до 40 од 46
1 2 3 [4] 5
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.