Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 31 до 40 од 149
1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 15
Закон за заштита на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро
 09.09.1977 | Сл. весник/година: 45 / 1977
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.02.1980 
Преземи го документот
 Измена
  19.08.1988 
Преземи го документот
 Измена
  23.02.1990 
Преземи го документот
 Измена
  13.10.1993 
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за заштита на потрошувачите
 17.06.2004 | Сл. весник/година: 38 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.06.2007 
Преземи го документот
 Измена
  19.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
 Измена
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.06.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Трговија и цени
 
Закон за заштита на потрошувачите - вон сила
 29.07.2000 | Сл. весник/година: 63 / 2000
Преземи го документот
 Дополнување
  25.01.2002 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Трговија и цени
 
Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит - вон сила
 22.05.2007 | Сл. весник/година: 63 / 2007
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
 
Закон за заштита на правата на пациентите
 08.07.2008 | Сл. весник/година: 82 / 2008
Преземи го документот
 Измена
  28.01.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
 
Закон за заштита на природата
 04.10.2004 | Сл. весник/година: 67 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.02.2006 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.07.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
 Дополнување
  11.05.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.01.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
 Измена
  01.04.2016 
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за заштита на сведоци
 26.05.2005 | Сл. весник/година: 38 / 2005
Преземи го документот
 Дополнување
  19.07.2005 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
 30.01.1998 | Сл. весник/година: 5 / 1998
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.03.2006 
Преземи го документот
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена
  21.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
 
Закон за заштита од бучава во животната средина
 25.06.2007 | Сл. весник/година: 79 / 2007
Преземи го документот
 Дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
 Измена
  26.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за заштита од експлозивни материи
 27.01.1978 | Сл. весник/година: 4 / 1978
Преземи го документот
 Измена
  19.08.1988 
Преземи го документот
 Измена
  29.06.1990 
Преземи го документот
 Измена
  04.03.1993 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.07.2008 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Индустрија и енергетика
 
Документи 31 до 40 од 149
1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 15
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.