Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 21 до 30 од 68
1 2 [3] 4 5 6 7
Закон за сметање на времето
 10.04.1996 | Сл. весник/година: 17 / 1996
Преземи го документот
 Измена
  07.04.1997 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
 
Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
 26.07.2002 | Сл. весник/година: 61 / 2002
Преземи го документот
 Дополнување
  27.12.2002 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  26.09.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
 Измена
  25.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.11.2017 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за сметководството - вон сила
 07.07.1993 | Сл. весник/година: 42 / 1993
Преземи го документот
 Измена
  01.02.1995 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  27.12.1995 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.07.1998 
Преземи го документот
 Дополнување
  01.07.1999 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.09.2001 
Преземи го документот
 Дополнување
  30.05.2002 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за сметководството за непрофитните организации
 04.04.2003 | Сл. весник/година: 24 / 2003
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  07.09.2005 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за снабдување со вода за пиење и одведување на урбани отпадни води
 05.10.2004 | Сл. весник/година: 68 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  09.03.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.01.2007 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  16.05.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
 Дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.01.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
 
Закон за Собранието на Република Македонија
 20.08.2009 | Сл. весник/година: 104 / 2009
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија - вон сила
 12.02.2015 | Сл. весник/година: 20 / 2015
Преземи го документот
 Закон за престанување
  18.01.2018 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за советот на јавните обвинители на Република Македонија
 12.12.2007 | Сл. весник/година: 150 / 2007
Преземи го документот
 Изменување
  25.07.2011 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Јавно обвинителство
 
Закон за Сојузот на борците од Народноослободителната и Антифашистичката Војна на Македонија
 21.07.1998 | Сл. весник/година: 35 / 1998
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за сопственост и други стварни права
 05.03.2001 | Сл. весник/година: 18 / 2001
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  20.02.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.11.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.03.2010 
Преземи го документот
категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
 
Документи 21 до 30 од 68
1 2 [3] 4 5 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.