Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1531 до 1540 од 1594
1... 150 151 152 153 [154] 155 156 157 158 ... 160
Закон за уредување на односите меѓу новите единици на локалната самоуправа и единиците на локалната самоуправа од кои произлегуваат - вон сила
 25.10.1996 | Сл. весник/година: 59 / 1996
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  27.06.2001 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови од човековото тело заради лекување - вон сила
 14.06.1995 | Сл. весник/година: 30 / 1995
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.11.2008 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
 
Закон за установите
 11.05.2005 | Сл. весник/година: 32 / 2005
Преземи го документот
 Измена
  31.12.2005 
Преземи го документот
 Измена
  13.04.2011 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Заеднички прописи
 
Закон за утврдување и наплата на јавните приходи - вон сила
 21.02.2001 | Сл. весник/година: 13 / 2001
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.04.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.04.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.12.2003 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  30.03.2004 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за утврдување на стопански недоволно развиените краишта - вон сила
 31.03.1993 | Сл. весник/година: 18 / 1993
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Стопански недоволно развиени подрачја
 
Закон за утврдување на цени на водните услуги
 18.01.2016 | Сл. весник/година: 7 / 2016
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Водостопанство - рибарство
 
Закон за учебници за основно и средно образование
 04.08.2008 | Сл. весник/година: 98 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.08.2009 
Преземи го документот
 Измена
  23.06.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.04.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.02.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.08.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.12.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
 
Закон за ученичкиот и студентскиот стандард - вон сила
 29.07.1998 | Сл. весник/година: 37 / 1998
Преземи го документот
 Дополнување
  23.06.2003 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
 
Закон за ученичкиот стандард
 04.07.2005 | Сл. весник/година: 52 / 2005
Преземи го документот
 Измена
  18.09.2008 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.01.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
 
Закон за учество на Република Македонија во финансирање на реконструкцијата на аеродромите Скопје и Охрид
 15.04.1992 | Сл. весник/година: 24 / 1992
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
 
Документи 1531 до 1540 од 1594
1... 150 151 152 153 [154] 155 156 157 158 ... 160
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.