Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 11 до 20 од 39
1 [2] 3 4
Закон за употребата на знамиња преку кои припадниците на националностите во Република Македонија го изразуваат својот идентитет и националните особености
 09.07.1997 | Сл. весник/година: 32 / 1997
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  18.11.1998 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Уставно уредување
 
Закон за употребата на македонскиот јазик
 30.01.1998 | Сл. весник/година: 5 / 1998
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  15.09.1999 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.12.2017 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за управата за јавни приходи - вон сила
 27.09.2005 | Сл. весник/година: 81 / 2005
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  12.09.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
 Измена
  21.08.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  20.01.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  09.11.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2012 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за Управата за јавни приходи - вон сила
 30.12.1993 | Сл. весник/година: 80 / 1993
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  13.09.1995 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за Управната инспекција
 07.10.2004 | Сл. весник/година: 69 / 2004
Преземи го документот
 Измена
  23.02.2007 
Преземи го документот
 Дополнување
  25.09.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена
  05.03.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  15.03.2017 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.01.2018 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
 
Закон за управните спорови
 19.05.2006 | Сл. весник/година: 62 / 2006
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  13.02.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  16.09.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  15.12.2010 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за управните спорови - вон сила
 14.01.1977 | Сл. весник/година: 4 / 1977
Преземи го документот
 Исправка на законот
  15.07.1977 
Преземи го документот
 Дополнување
  27.06.2002 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за управување со батерии и акумулатори и отпадни батерии и акумулатори
 21.10.2010 | Сл. весник/година: 140 / 2010
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
 Дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2012 
Преземи го документот
 Измена
  26.11.2013 
Преземи го документот
 Измени и дополнувања
  26.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
 
Закон за управување со движењето на предметите во судовите
 30.12.2010 | Сл. весник/година: 171 / 2010
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени предмети во кривична и прекршочна постапка
 04.08.2008 | Сл. весник/година: 98 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.07.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.10.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.06.2015 
Преземи го документот
 Измена
  31.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Документи 11 до 20 од 39
1 [2] 3 4
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.