Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 11 до 20 од 22
1 [2] 3
Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
 28.03.2008 | Сл. весник/година: 41 / 2008
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  11.03.2009 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
 
Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој - вон сила
 23.11.2000 | Сл. весник/година: 98 / 2000
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
 
Закон за ратификација на Виенскиот договор за меѓународна класификација на фигуративните елементи на трговските марки
 10.02.2010 | Сл. весник/година: 19 / 2010
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на договорот за економска соработка меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Бугарија
 29.10.2010 | Сл. весник/година: 143 / 2010
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот за слободна трговија меѓу Република Македонија и ЕФТА државите, Трговскиот договор за земјоделски производи меѓу Република Македонија и Швајцарската Конфедерација, Протоколот за земјоделство меѓу Република Македонија и Кралството Норвешка и Протоколот за земјоделство меѓу Република Македонија и Република Исланд
 14.11.2001 | Сл. весник/година: 89 / 2001
Преземи го документот
 Закон за ратификација на измените и дополнувањата на Договорот за слободна трговија меѓу Република Македонија и ЕФТА државите
  26.09.2003 
Преземи го документот
 Закон за ратификација на измените и дополнувањата на Договорот за слободна трговија меѓу Република Македонија и ЕФТА држави
  31.12.2009 
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на конвенцијата за доставување во странство на судски и вонсудски акти во граѓански или трговски работи
 29.08.2008 | Сл. весник/година: 107 / 2008
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на конвенцијата за прибавување на докази во странство во граѓанските или трговските работи
 06.11.2008 | Сл. весник/година: 140 / 2008
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за слободни економски зони - вон сила
 31.08.1999 | Сл. весник/година: 56 / 1999
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.05.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.01.2002 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  05.06.2002 
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Царина
 
Закон за трговските друштва
 30.04.2004 | Сл. весник/година: 28 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.10.2005 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.05.2006 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.03.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.07.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  14.01.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  11.02.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  09.04.2010 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  12.01.2011 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  09.02.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  16.05.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.08.2013 
Преземи го документот
 Измена
  30.08.2013 
Преземи го документот
 Измена
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
 Дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  17.09.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  28.05.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Дополнување
  15.01.2016 
Преземи го документот
 Измена
  19.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Општи прописи
 
Закон за трговските друштва - вон сила
 22.07.2002 | Сл. весник/година: 58 / 2002
Преземи го документот
 Измена
  27.12.2002 
Преземи го документот
 Измена
  30.06.2003 
Преземи го документот
 Измена
  31.12.2003 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Општи прописи
 
Документи 11 до 20 од 22
1 [2] 3
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.