Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 5 од 5
[1]
Закон за јазиците на кои се изведува наставата на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје - вон сила
 06.02.1997 | Сл. весник/година: 5 / 1997
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
 
Закон за ратификација на Спогодбата меѓу Република Македонија и Србија и Црна Гора за заштита на македонското национално малцинство во Србија и Црна Гора и заштита на српското и црногорското национално малцинство во Република Македонија
 24.11.2004 | Сл. весник/година: 83 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за употреба на знаковниот јазик
 21.08.2009 | Сл. весник/година: 105 / 2009
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа
 13.08.2008 | Сл. весник/година: 101 / 2008
Преземи го документот
 Изменување
  25.07.2011 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за употребата на македонскиот јазик
 30.01.1998 | Сл. весник/година: 5 / 1998
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  15.09.1999 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.12.2017 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Документи 1 до 5 од 5
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.