Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 19
[1] 2
Етички кодекс на членовите на Владата на Република Македонија и носителите на јавни функции именувани од Владата на Република Македонија
 30.04.2010 | Сл. весник/година: 60 / 2010
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Влада на Република Македонија
 
Закон за договорна хипотека - вон сила
 22.07.2000 | Сл. весник/година: 59 / 2000
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.10.2000 
Преземи го документот
категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
 
Закон за донации и за спонзорства во јавните дејности
 12.04.2006 | Сл. весник/година: 47 / 2006
Преземи го документот
 Измена
  14.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за јавна внатрешна финансиска контрола - вон сила
 23.02.2007 | Сл. весник/година: 22 / 2007
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за јавна чистота
 03.09.2008 | Сл. весник/година: 111 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.07.2010 
Преземи го документот
 Исправка на измена и дополнување 02.07.2010
  30.08.2010 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  30.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.02.2011 
Преземи го документот
 Дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  28.03.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.06.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.08.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
 
Закон за комунални дејности - вон сила
 12.09.1997 | Сл. весник/година: 45 / 1997
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  20.01.1999 
Преземи го документот
 Изменување
  22.04.1999 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  27.06.2001 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  28.06.2002 
Преземи го документот
 Измена
  22.03.2004 
Преземи го документот
 Измена
  13.01.2009 
Преземи го документот
категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
 
Закон за личната карта
 15.02.1995 | Сл. весник/година: 8 / 1995
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.05.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2004 
Преземи го документот
 Измена
  22.02.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2007 
Преземи го документот
 Измена
  25.01.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Дополнување
  27.01.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  19.02.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за одржување на јавната чистота, собирање и транспортирање на комуналниот цврст и технолошки отпад - вон сила
 29.07.1998 | Сл. весник/година: 37 / 1998
Преземи го документот
категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
 
Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција - вон сила
 29.01.2008 | Сл. весник/година: 14 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за определување на услов за ограничување за вршење на јавна функција, пристап на документи и објавување на соработката со органите на државната безбедност - вон сила
 09.07.2012 | Сл. весник/година: 86 / 2012
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
 
Документи 1 до 10 од 19
[1] 2
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.