Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 8 од 8
[1]
Етички кодекс на членовите на Владата на Република Македонија и носителите на јавни функции именувани од Владата на Република Македонија
 30.04.2010 | Сл. весник/година: 60 / 2010
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Влада на Република Македонија
 
Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција - вон сила
 29.01.2008 | Сл. весник/година: 14 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за определување на услов за ограничување за вршење на јавна функција, пристап на документи и објавување на соработката со органите на државната безбедност - вон сила
 09.07.2012 | Сл. весник/година: 86 / 2012
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
 
Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците во Собранието на Р Македонија и другите избрани и именувани лица во Републиката
 29.06.1990 | Сл. весник/година: 36 / 1990
Преземи го документот
 Дополнување
  24.05.1991 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.05.1997 
Преземи го документот
 Измена
  24.05.2005 
Преземи го документот
 Измена
  03.10.2005 
Преземи го документот
 Дополнување
  05.10.2007 
Преземи го документот
 Измена
  24.12.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.07.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.07.2010 
Преземи го документот
 Дополнување
  15.12.2010 
Преземи го документот
 Измена
  24.01.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.11.2012 
Преземи го документот
 Измена
  06.12.2013 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за правата на Претседател на Република Македонија по престанување на функцијата - вон сила
 15.12.1999 | Сл. весник/година: 79 / 1999
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Претседател на Република Македонија
 
Закон за пратениците
 03.10.2005 | Сл. весник/година: 84 / 2005
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  12.04.2006 
Преземи го документот
 Измена
  24.12.2008 
Преземи го документот
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена
  21.07.2014 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за Републички судски совет - вон сила
 22.12.1992 | Сл. весник/година: 80 / 1992
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  04.08.1999 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.07.2003 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за советот на јавните обвинители на Република Македонија
 12.12.2007 | Сл. весник/година: 150 / 2007
Преземи го документот
 Изменување
  25.07.2011 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Јавно обвинителство
 
Документи 1 до 8 од 8
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.