Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 14
[1] 2
Закон за задолжување на Република Македонија кај Кредитната банка за обнова („KFW“), од Сојузна Република Германија за реализација на Проектот за унапредување на микро, мали и средни претпријатија
 27.04.2000 | Сл. весник/година: 33 / 2000
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за задолжување на Република Македонија со кредит кај Европската банка за обнова и развој по Договорот за Проектот „Акциона програма за унапредување на општините и животната средина во Куманово, Велес, Штип, Струмица, Охрид, Струга“
 19.12.2000 | Сл. весник/година: 107 / 2000
Преземи го документот
 Измена
  14.09.2009 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за заштита на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро
 09.09.1977 | Сл. весник/година: 45 / 1977
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.02.1980 
Преземи го документот
 Измена
  19.08.1988 
Преземи го документот
 Измена
  23.02.1990 
Преземи го документот
 Измена
  13.10.1993 
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за прогласување на локалитетот "Локви - Големо Коњари" за споменик на природата
 20.09.2010 | Сл. весник/година: 124 / 2010
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за прогласување на локалитетот Плоче - Литотелми за строг природен резерват
 05.11.2010 | Сл. весник/година: 145 / 2010
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Македонската влада и Шпанската влада за унапредување и реципрочна заштита на инвестиции
 16.12.2005 | Сл. весник/година: 110 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Конвенцијата број 144 за трипартитните консултации за унапредување на примената на меѓународните стандарди на трудот и Препораката број 152 за трипартитните консултации за унапредување на примената на меѓународните стандарди на трудот и национална акција на трудот на Меѓународната организација на трудот
 08.10.2004 | Сл. весник/година: 70 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Конвенцијата за заштита и унапредување на разновидноста во културните изразувања
 13.04.2007 | Сл. весник/година: 47 / 2007
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Спогодбата меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Исламската Република Иран за заемно унапредување и заштита на инвестиции
 31.01.2002 | Сл. весник/година: 7 / 2002
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за рибарството - вон сила
 13.10.1993 | Сл. весник/година: 62 / 1993
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Водостопанство - рибарство
 
Документи 1 до 10 од 14
[1] 2
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.