Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 18
[1] 2
Закон за движење и престој на странците - вон сила
 08.06.1992 | Сл. весник/година: 36 / 1992
Преземи го документот
 Измена
  29.04.1993 
Преземи го документот
 Дополнување
  28.06.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за преминување на државната граница и за движењето во граничниот појас - вон сила
 08.06.1992 | Сл. весник/година: 36 / 1992
Преземи го документот
 Измена
  04.03.1993 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.03.1994 
Преземи го документот
 Измена
  30.03.2004 
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Граница, гранични премини и погранични зони
 
Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
 08.06.1992 | Сл. весник/година: 36 / 1992
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.03.1993 
Преземи го документот
 Изменување
  30.05.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
 Измена
  22.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за ратификација на договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Кралството Норвешка за преземање на лица со незаконски престој на нивните територии
 06.03.2007 | Сл. весник/година: 27 / 2007
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Полска за враќање и преземање на лица кои престојуваат без одобрение
 15.12.2006 | Сл. весник/година: 131 / 2006
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Бугарија за преземање на лица со незаконски престој
 16.02.2002 | Сл. весник/година: 12 / 2002
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Молдова за реадмисија на лица со недозволен престој
 23.01.2009 | Сл. весник/година: 10 / 2009
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Хрватска за предавање и преземање на лица со незаконски престој
 30.06.2002 | Сл. весник/година: 47 / 2002
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Словачката Република за враќање на свои државјани чие влегување или престој на територијата на другата држава е илегален
 18.02.2002 | Сл. весник/година: 13 / 2002
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за преземање на лица со незаконски престој
 23.01.2009 | Сл. весник/година: 10 / 2009
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Документи 1 до 10 од 18
[1] 2
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.