Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 8 од 8
[1]
Закон за банки за микрофинансирање - вон сила
 26.07.2002 | Сл. весник/година: 61 / 2002
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
 
Закон за банките - вон сила
 29.07.2000 | Сл. весник/година: 63 / 2000
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.05.2002 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  05.06.2002 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  23.04.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.07.2003 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  31.12.2003 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
 
Закон за гаранција на Република Македонија по договорот за заем што ќе се склучи меѓу Заводот за платен промет и Експортфинанс за реализација на проектот за имплементација на Централен Депозитар на хартии од вредност
 02.07.2001 | Сл. весник/година: 50 / 2001
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за платен промет - вон сила
 30.12.1993 | Сл. весник/година: 80 / 1993
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  25.10.1994 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.12.1995 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  25.12.1996 
Преземи го документот
 Имена и дополнување
  30.12.1996 
Преземи го документот
 Измена
  10.02.1998 
Преземи го документот
 Изменување
  01.03.2000 
Преземи го документот
категорија: Платен промет
 
Закон за платниот промет
 20.09.2007 | Сл. весник/година: 113 / 2007
Преземи го документот
 Измена
  14.02.2008 
Преземи го документот
 Измена
  22.12.2008 
Преземи го документот
 Измена
  03.11.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2011 
Преземи го документот
 Измена
  24.01.2012 
Преземи го документот
 Дополнување
  11.05.2012 
Преземи го документот
 Дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
 Измена
  06.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Измена
  13.11.2015 
Преземи го документот
 Измена
  27.12.2017 
Преземи го документот
категорија: Платен промет
 
Закон за платниот промет - вон сила
 27.04.2001 | Сл. весник/година: 32 / 2001
Преземи го документот
 Дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  21.11.2001 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  28.12.2001 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.05.2002 
Преземи го документот
 Дополнување
  18.07.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.06.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.02.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  01.02.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  28.09.2006 
Преземи го документот
категорија: Платен промет
 
Закон за промена на вредноста на денарот
 10.05.1993 | Сл. весник/година: 29 / 1993
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Паричен систем
 
Закон за трансформација на Заводот за платен промет
 27.04.2001 | Сл. весник/година: 32 / 2001
Преземи го документот
 Дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  28.12.2001 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.05.2002 
Преземи го документот
категорија: Платен промет
 
Документи 1 до 8 од 8
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.