Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 11
[1] 2
Закон за задолжување на Република Македонија со заем кај Меѓународната банка за обнова и развој - Светската банка по договорот за заем по проектот за подобрување на општинските услуги
 10.06.2009 | Сл. весник/година: 71 / 2009
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за локалната самоуправа
 29.01.2002 | Сл. весник/година: 5 / 2002
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Закон за локалната самоуправа - вон сила
 01.11.1995 | Сл. весник/година: 60 / 1995
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  04.02.1998 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  06.12.2000 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Закон за меѓуопштинска соработка
 24.06.2009 | Сл. весник/година: 79 / 2009
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните потреби за 1999 година - вон сила
 22.04.1999 | Сл. весник/година: 23 / 1999
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните потреби за 2003 година - вон сила
 31.03.2002 | Сл. весник/година: 21 / 2002
Преземи го документот
 Измена
  24.09.2003 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за плаќање на рати на даночни долгови на јавните претпријатија и трговски друштва основани од Република Македонија, односно од општините или Градот Скопје
 09.02.2010 | Сл. весник/година: 18 / 2010
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за прогласување на пештерата "Слатински извор" за споменик на природата
 24.02.2011 | Сл. весник/година: 23 / 2011
Преземи го документот
категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
 
Закон за територијалната организација на локалната самоуправа во Република Македонија
 16.08.2004 | Сл. весник/година: 55 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.02.2005 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  26.10.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2008 
Преземи го документот
 Исправка на законот
  27.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.10.2014 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Закон за територијалната поделба на Република Македонија и определување на подрачјата на единиците на локалната самоуправа - вон сила
 14.09.1996 | Сл. весник/година: 49 / 1996
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Документи 1 до 10 од 11
[1] 2
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.