Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 25
[1] 2 3
Закон за гаранција на Република Македонија на обврските и исполнувањето на одредбите од Финансискиот договор, кој ќе се склучи меѓу Европската инвестициона банка и Македонската банка за поддршка на развојот
 30.09.2011 | Сл. весник/година: 134 / 2011
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
ЗАКОН ЗА ГАРАНЦИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ОБВРСКИТЕ ПО ДОГОВОРОТ ЗА ЗАЕМ И ФИНАНСИРАЊЕ, НАМЕНЕТ ЗА ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАЗВОЈОТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (ФАЗА III), КОЈ ЌЕ СЕ СКЛУЧИ МЕЃУ МАКЕДОНСКАТА БАНКА ЗА ПОДДРШКА НА РАЗВОЈОТ И КРЕДИТНАТА БАНКА ЗА ОБНОВА ОД СР ГЕРМАНИЈА
 29.01.2007 | Сл. весник/година: 10 / 2007
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за гаранција на Република Македонија на обврските по договорот за заем и финансирање, наменет за забрзување на развојот на мали и средни претпријатија во Република Македонија, кој ќе се склучи меѓу Македонската банка за поддршка на развојот и Кредитната банка за обнова од СР Германија
 07.10.2004 | Сл. весник/година: 69 / 2004
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за Македонската академија на науките и уметностите
 15.03.1996 | Сл. весник/година: 13 / 1996
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.01.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.05.2012 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Наука и информатика
 
Закон за македонската банка за поддршка на развојот
 21.08.2009 | Сл. весник/година: 105 / 2009
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
 
Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани пари
 22.10.1997 | Сл. весник/година: 54 / 1997
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Паричен систем
 
Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот - вон сила
 28.05.1998 | Сл. весник/година: 24 / 1998
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.01.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.12.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.10.2008 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
 
Закон за основање на јавно претпријатие Македонска радио-телевизија - вон сила
 04.02.1998 | Сл. весник/година: 6 / 1998
Преземи го документот
 Измена
  23.11.2000 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  01.11.2004 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Јавно информирање
 
Закон за основање на јавно претпријатие Македонска радиодифузија
 04.02.1998 | Сл. весник/година: 6 / 1998
Преземи го документот
 Измени
  23.11.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2009 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Јавно информирање
 
Закон за основање на Македонска академска истражувачка мрежа
 20.09.2010 | Сл. весник/година: 124 / 2010
Преземи го документот
 Дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
 Измена
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена
  18.01.2018 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Наука и информатика
 
Документи 1 до 10 од 25
[1] 2 3
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.