Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 9 од 9
[1]
Закон за задолжителен примерок
 08.03.1994 | Сл. весник/година: 11 / 1994
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за заштита на културното наследство
 02.04.2004 | Сл. весник/година: 20 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.09.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
 Дополнување
  07.10.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
 Дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.01.2018 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство од особено значење
 26.07.2012 | Сл. весник/година: 95 / 2012
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за културно наследство од особено значење
 30.09.2014 | Сл. весник/година: 144 / 2014
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за културно наследство од особено значење
 08.04.2011 | Сл. весник/година: 47 / 2011
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за ратификација на Конвенцијата за заштита на нематеријалното културно наследство
 12.05.2006 | Сл. весник/година: 59 / 2006
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Рамковната конвенција на Советот на Европа за значењето на културното наследство во општеството
 28.02.2011 | Сл. весник/година: 25 / 2011
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Спогодбата меѓу Владата на Р.Македонија и Владата на Р.Бугарија за основање културно-информативен центар на Р.Македонија во Софија и културно-информативен центар на Р.Бугарија во Скопје
 07.02.2005 | Сл. весник/година: 8 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за управување со светското природно и културно наследство во Охридскиот регион
 07.06.2010 | Сл. весник/година: 75 / 2010
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Документи 1 до 9 од 9
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.