Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 9 од 9
[1]
Закон за задолжување на Република Македонија кај Банката за развој при Советот на Европа со заем во износ од 30.000.000 евра, за делумно финансирање на Проектот за изградба на фискултурни сали во основните училишта и рехабилитација на основните и средните училишта во Република Македонија
 30.09.2011 | Сл. весник/година: 134 / 2011
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за задолжување на Република Македонија кај Банката за развој при Советот на Европа по договорот за заем по „Проектот за изградба на станови кои ќе се издаваат на лицата со ниски приходи“
 24.05.2000 | Сл. весник/година: 41 / 2000
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за задолжување на Република Македонија кај Банката за развој при Советот на Европа по рамковниот договор за заем за делумно финансирање на „Проектот за изградба на фискултурни сали“
 11.07.2008 | Сл. весник/година: 84 / 2008
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за задолжување на Република Македонија со заем кај Европската банка за обнова и развој по договорот за заем за финансирање на проектот „Изградба на нова и реконструкција на постојната делница Бељаковце - Крива Паланка - источниот дел од железничката пруга на коридор VIII, фаза 2“
 02.12.2014 | Сл. весник/година: 178 / 2014
Преземи го документот
 Дополнување
  22.01.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за задолжување на Република Македонија со прв дел од заем кај Европската инвестициона банка со заем во износ од 65.000.000 евра, како национално кофинансирање наменето за реализација на Проектот за изградба на автопатот на Коридор Х на делницата Демир Капија - Смоквица
 30.09.2011 | Сл. весник/година: 134 / 2011
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за јавните патишта - вон сила
 29.05.1996 | Сл. весник/година: 26 / 1996
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  06.07.1999 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  17.11.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  07.05.2002 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  05.10.2004 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  21.09.2005 
Преземи го документот
 Измена
  15.03.2006 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.03.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.11.2007 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
 
Закон за обезбедување средства за финасирање на Програмата за изградба на железничката пруга Куманово-Бељакобце-Крива Паланка-Деве Баир (граница со Република Бугарија) во 1994,1995 и 1996 година
 31.12.1994 | Сл. весник/година: 70 / 1994
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.10.2012 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
 
Закон за ратификација на Билатералниот договор меѓу Република Македонија и Република Грција за изградба и управување со нафтовод - вон сила
 27.09.1999 | Сл. весник/година: 62 / 1999
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  04.12.2002 
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за реализација на инфраструктурни проекти за изградба на патна делница Миладиновци - Штип и патна делница Кичево - Охрид
 29.10.2013 | Сл. весник/година: 149 / 2013
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.09.2017 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
 
Документи 1 до 9 од 9
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.