Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 10
[1]
Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од земјоделските стопанства
 14.09.2007 | Сл. весник/година: 110 / 2007
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Земјоделство
 
Закон за вршење земјоделска дејност
 15.02.2002 | Сл. весник/година: 11 / 2002
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  22.01.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Земјоделство
 
Закон за задолжување на Република Македонија кај Меѓународното здружение за развој за реализација на проектот за поддршка на индивидуалните земјоделски производители
 12.09.1996 | Сл. весник/година: 47 / 1996
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија - вон сила
 04.07.2007 | Сл. весник/година: 84 / 2007
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Земјоделство
 
Закон за квалитетот на земјоделските производи
 21.10.2010 | Сл. весник/година: 140 / 2010
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.05.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.07.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  09.07.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  01.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
 
Закон за контрола на квалитетот на земјоделските и прехранбените производи во надворешно – трговскиот промет
 30.01.1998 | Сл. весник/година: 5 / 1998
Преземи го документот
 Изменување
  04.03.1999 
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Надворешно - трговско работење
 
Закон за посебни давачки при увоз на земјоделски и прехранбени производи
 18.01.1994 | Сл. весник/година: 2 / 1994
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Царина
 
Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за земјоделство
 31.12.2003 | Сл. весник/година: 85 / 2003
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Земјоделство
 
Закон за ратификација на Договорот за слободна трговија меѓу Република Македонија и ЕФТА државите, Трговскиот договор за земјоделски производи меѓу Република Македонија и Швајцарската Конфедерација, Протоколот за земјоделство меѓу Република Македонија и Кралството Норвешка и Протоколот за земјоделство меѓу Република Македонија и Република Исланд
 14.11.2001 | Сл. весник/година: 89 / 2001
Преземи го документот
 Закон за ратификација на измените и дополнувањата на Договорот за слободна трговија меѓу Република Македонија и ЕФТА државите
  26.09.2003 
Преземи го документот
 Закон за ратификација на измените и дополнувањата на Договорот за слободна трговија меѓу Република Македонија и ЕФТА држави
  31.12.2009 
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
 30.03.2006 | Сл. весник/година: 39 / 2006
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  15.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.05.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
 Дополнување
  11.04.2016 
Преземи го документот
категорија: Стопанство » Земјоделство
 
Документи 1 до 10 од 10
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.