Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 9 од 9
[1]
Закон за задолжување на Република Македонија со заем кај Меѓународната Банка за Обнова и Развој - Светската Банка по договорот за заем за првиот заем за развојна политика - ДПЛ 1
 03.03.2010 | Сл. весник/година: 31 / 2010
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Инвестиции, заеми и кредити
 
Закон за заштита и спасување
 10.06.2004 | Сл. весник/година: 36 / 2004
Преземи го документот
 Измена
  21.07.2004 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.07.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.06.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  24.08.2012 
Преземи го документот
 Измена
  27.02.2014 
Преземи го документот
 Измена
  11.04.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.06.2016 
Преземи го документот
категорија: Заштита и спасување
 
Закон за контрола на извозот на стоки и технологии со двојна употреба
 28.09.2005 | Сл. весник/година: 82 / 2005
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.07.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  09.12.2010 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Односи и соработка со странство » Царина
 
Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
 24.06.1998 | Сл. весник/година: 29 / 1998
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Култура
 
Закон за правата на воените инвалиди, на членовите на нивните семејства и на членовите на семејствата на паднатите борци
 15.03.1996 | Сл. весник/година: 13 / 1996
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Пензиско и инвалидско осигурување
 
Закон за ратификација на Протоколот за експлозивни остатоци од војна (Протокол V од Конвенцијата за одредени конвенционални оружја)
 15.12.2006 | Сл. весник/година: 131 / 2006
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Спогодбата за развојна соработка меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Словенија
 20.06.2005 | Сл. весник/година: 46 / 2005
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Билатерални акти
 
Закон за Сојузот на борците од Народноослободителната и Антифашистичката Војна на Македонија
 21.07.1998 | Сл. весник/година: 35 / 1998
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за цивилните инвалиди од војната
 23.07.1976 | Сл. весник/година: 33 / 1976
Преземи го документот
 Пречистен текст
  28.06.1989 
Преземи го документот
 Измена
  08.03.1991 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.05.1991 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.12.1999 
Преземи го документот
 Измена
  30.12.2008 
Преземи го документот
 Измена
  28.01.2009 
Преземи го документот
 Измена
  30.12.2009 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Документи 1 до 9 од 9
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.