Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 12
[1] 2
Закон за заштита на децата
 14.02.2013 | Сл. весник/година: 23 / 2013
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.01.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
 Дополнување
  30.09.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.01.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.02.2016 
Преземи го документот
 Дополнување
  14.11.2017 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за заштита на децата - вон сила
 23.11.2000 | Сл. весник/година: 98 / 2000
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.03.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.09.2004 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.12.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.08.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  01.04.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.07.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.12.2009 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  29.12.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  11.11.2011 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за инвалидски организации
 18.07.2008 | Сл. весник/година: 89 / 2008
Преземи го документот
 Изменување
  11.05.2012 
Преземи го документот
 Изменување
  14.02.2013 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  15.04.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за начинот и условите за користење на средства за исплата на испратнини по договорот за кредит по проектот за итна социјална помош на Република Македонија
 21.12.1999 | Сл. весник/година: 81 / 1999
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за отпишување на камати на достасани обврски по основ на придонеси од задолжително социјално осигурување
 12.06.2015 | Сл. весник/година: 97 / 2015
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за правата на носителите на „Партизанска споменица 1941“ на лицата одликувани со Орден народен херој и на борците од Шпанската националноослободителна и револуционерна војна од 1936 до 1939 година
 06.12.1993 | Сл. весник/година: 75 / 1993
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за правата на прогонуваните и затвараните лица за идеите на самобитноста на македонскиот народ и неговата државност и на членовите на нивните семејства
 26.07.2002 | Сл. весник/година: 61 / 2002
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  18.12.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.07.2005 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за Сојузот на борците од Народноослободителната и Антифашистичката Војна на Македонија
 21.07.1998 | Сл. весник/година: 35 / 1998
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за социјалната заштита
 24.06.2009 | Сл. весник/година: 79 / 2009
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  07.04.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
 Измена
  25.01.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  29.10.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
 Измена
  05.05.2015 
Преземи го документот
 Дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.10.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.11.2017 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.03.2018 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Закон за социјалната заштита - вон сила
 03.10.1997 | Сл. весник/година: 50 / 1997
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.03.2000 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.03.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.09.2004 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  28.07.2005 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  20.02.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  10.01.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  30.03.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
категорија: Јавни служби » Социјална заштита
 
Документи 1 до 10 од 12
[1] 2
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.