Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 8 од 8
[1]
Закон за задолжница
 11.05.2012 | Сл. весник/година: 59 / 2012
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.01.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.12.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за издавање и пуштање во оптек на меничните бланкети
 29.10.1992 | Сл. весник/година: 65 / 1992
Преземи го документот
 Измена
  12.09.1994 
Преземи го документот
 Измени
  02.07.2001 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за издавање и тргување со хартии од вредност - вон сила
 28.02.1997 | Сл. весник/година: 7 / 1997
Преземи го документот
 Изменување
  26.02.1999 
Преземи го документот
 Дополнување
  21.12.1999 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за издавање на обврзници на Република Македонија за денационализација
 31.05.2002 | Сл. весник/година: 37 / 2002
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
 Измена
  30.12.2009 
Преземи го документот
 Измена
  13.01.2012 
Преземи го документот
 Измена
  24.07.2013 
Преземи го документот
 Измена
  05.03.2015 
Преземи го документот
 Измена
  10.11.2017 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за меница
 22.01.2002 | Сл. весник/година: 3 / 2002
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  14.05.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за хартии од вредност
 07.11.2005 | Сл. весник/година: 95 / 2005
Преземи го документот
 Измена
  02.03.2007 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  04.07.2007 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  19.09.2007 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  07.11.2007 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  28.11.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  15.01.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  18.03.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.04.2010 
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.01.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.12.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за хартии од вредност - вон сила
 02.02.1993 | Сл. весник/година: 5 / 1993
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Закон за чек
 22.01.2002 | Сл. весник/година: 3 / 2002
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  23.04.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
 
Документи 1 до 8 од 8
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.