Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 202
[1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 21
Закон за правното наследство на Република Македонија на членството во Меѓународната банка за обнова и развој, Меѓународната финансиска корпорација, Меѓународното здружение за развој и Мултилатералната агенција за гарантирање на инвестициите и за ефектуирање на членството на Република Македонија во Европската банка за обнова и развој
 13.04.1993 | Сл. весник/година: 23 / 1993
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за правното наследство на Република Македонија на членството во Меѓународниот монетарен фонд
 13.04.1993 | Сл. весник/година: 23 / 1993
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  21.04.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  06.09.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.06.2012 
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација за Меморандумот за разбирање меѓу Република Македонија и Европската заедница за учество на Република Македонија во Програмата на Заедницата „Customs 2013“
 04.08.2009 | Сл. весник/година: 98 / 2009
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација меѓу Владата на Република Македонија и советот на министри на Република Албанија за отварање на заеднички граничен премин Џепиште-Требиште
 22.02.2013 | Сл. весник/година: 27 / 2013
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација меѓу Владата на Република Македонија и советот на министри на Република Албанија за отварање на заеднички граничен премин Џепиште-Требиште
 22.02.2013 | Сл. весник/година: 27 / 2013
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација меѓу Владата на Република Македонија и советот на министри на Република Албанија за реципрочно признавање на возачки дозволи
 22.02.2013 | Сл. весник/година: 27 / 2013
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација нa Меѓународната конвенција за сузбивање на терористичките напади со експлозивни направи
 11.05.2004 | Сл. весник/година: 30 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Амандманот на Базелската конвенција за контрола на прекуграничното пренесување на опасниот отпад и негово одлагање и Амандманот на Анекс 1, Анекс 8 и Анекс 9
 21.07.2004 | Сл. весник/година: 49 / 2004
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на kонвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и домашното насилство
 29.12.2017 | Сл. весник/година: 198 / 2017
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Закон за ратификација на Амандман на конвенцијата за забрана или ограничување на користењето на некои видови конвенционални оружја за кои се смета дека предизвикуваат прекумерни повреди или дека имаат индискриминирачки ефекти - CCW
 14.06.2007 | Сл. весник/година: 74 / 2007
Преземи го документот
категорија: Меѓународни акти » Мултилатерални акти, членство во меѓународни организации
 
Документи 1 до 10 од 202
[1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 21
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.