Детален опис на документ
Закон за договорен залог
Датум на објавување: 31.01.2003 Преземи го документот
11352 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.02.2003 
Сл. весник/година: 5/2003 
Категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
Забелешка:
Клучни зборови: хартии од вредност, хипотека, недвижност, залог, подвижна ствар, заложно право, рачен залог, имотно побарување, хартија од вредност, заложен должник, заложен доверител
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  17.01.2005 
Преземи го документот
7751 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.07.2007 
Преземи го документот
7453 пати симнат
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
3593 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.06.2012 
Преземи го документот
3168 пати симнат
 Дополнување
  01.08.2014 
Преземи го документот
1314 пати симнат
 Измена
  15.06.2015 
Преземи го документот
956 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.03.2016 
Преземи го документот
745 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.