Поврзани документи
» Закон за податоците во електронски облик и електронски потпис
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за Македонските железници
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за жичари и ски – лифтови
» Закон за поштенските услуги
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за трансформација на јавното претпријатие „Македонски Железници“ – Ц.О ...
» Закон за електронските комуникации
» Закон за железниците
» Закон за јавните патишта
» Закон за дирекцијата за цивилна воздушна пловидба
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за учество на Република Македонија во финансирање на реконструкцијата ...
» Закон за обезбедување средства за финасирање на Програмата за изградба ...
» Закон за телекомуникациите
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за безбедност во железничкиот сообраќај
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за договорите за превоз во железничкиот сообраќај
» Закон за агенцијата за регулирање на пазарот на железнички услуги ...
» Закон за поштенските услуги
» Закон за јавните патишта
» Закон за возила
» Закон за трансформација на Јавното претпријатие за одржување и заштита ...
» Закон за облигационите и стварноправните односи во воздушниот сообраќај
» Закон за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот ...
» Закон за работното време, задолжителните одмори на мобилните работници и ...
» Закон за сигурност во железничкиот систем
Детален опис на документ
Закон за возила
Датум на објавување: 06.11.2008 Преземи го документот
13812 пати симнат
Датум на стапување во сила: 14.11.2008 
Сл. весник/година: 140/2008 
Категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
Забелешка:
Клучни зборови: возила
Измени и дополнувања
 Дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
4519 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.10.2012 
Преземи го документот
4839 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.05.2013 
Преземи го документот
2856 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
2627 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.09.2014 
Преземи го документот
1831 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
1645 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
1221 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
1183 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Nuredin Bahtijar на 05.10.2015 00:55

Inicirajte donesuvanje na precisten tekst.blagodaram

nikola milosevski на 01.10.2013 11:05

Tongue out

miki stamato на 30.09.2012 15:24

знае ли некој да каже каква врска има член 42 став 1 казнив по став 4 со носенјето на задолжителна опрем трокут прва помош и сијалички ако се земат предвид дефинициите од истиов закон член 3 став 44,45,46,47

elena lamanoska на 14.03.2012 11:33

Undecided

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.