Почетна   »   Закони    »  Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство...Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство од особено значење
Датум на објавување: 15.10.2008 Преземи го документот
2231 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.10.2008 
Сл. весник/година: 130/2008 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: култура, стара, скопска, чаршија
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  30.12.2010 
Преземи го документот
122 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.