Детален опис на документ
Закон за јавна чистота
Датум на објавување: 03.09.2008 Преземи го документот
6317 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.09.2008 
Сл. весник/година: 111/2008 
Категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
Забелешка:
Клучни зборови: јавна, чистота
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
2038 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2010 
Преземи го документот
1394 пати симнат
 Исправка на измена и дополнување 02.07.2010
  30.08.2010 
Преземи го документот
923 пати симнат
 Пречистен текст
  30.09.2010 
Преземи го документот
4371 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2011 
Преземи го документот
2492 пати симнат
 Дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
2399 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  28.03.2012 
Преземи го документот
1295 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.06.2012 
Преземи го документот
2375 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
2026 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
1141 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.08.2015 
Преземи го документот
1067 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.02.2016 
Преземи го документот
1020 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Слаѓан Антевски на 30.04.2019 23:59

Зошто овој закон го нема на интернет страната на МЖСПП?

slobodan stojnev на 24.11.2015 21:00
Дали може да се на прави прочистен текст
nikola vasileski на 16.06.2015 12:52

дали во измената и дополнување од 26.11.2013 г  во новиот член 14а е испуштеа алинеата 17 од член 14 ( оставање на нерегиетрирани , хаварисани возила , приколки и камп приколки ) или е укината а не е нагласено .

 

Elizabeta Jovcevska на 06.02.2015 09:30

proverete go posledno prikacenite izmeni po ovoj zakon se odnesuvaat na Zakonot za vodi

Златко Стојаноски на 03.04.2014 11:54

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ВОДИТЕ ??? 

Hristina Tripunovska на 11.12.2013 12:33

edna zabeleska poslednata izmena i dopolnuvawe od 26.11.2013 god. ne se odnesuva na zakonot za javna cistota ( se odnesuva na zakonot za vodi)

Goce Georgiev на 02.12.2013 08:50

Почитувани, грешка ви е последната измена на законот за јавна чистота, наместо законот за јавна чистота, го имате ставено законот за водите

 

 

jadranka veljanoska на 29.11.2013 12:56

Izmenite od 26.11.2013 godina Vi se od zakonot za vodite.Ako moze da se koregira

Mitko Tasev на 13.08.2013 20:59

Дали може да се објават обврските или начинот на извршување на услугите кон граѓаните на јавното претпријатие „Охридски Комуналец“. 

Златко Стојаноски на 26.04.2012 09:19

Можете ли да го објавите цел закон, како пречистен текст, со сите изнени?

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.