Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за аудиовизуелните добра
Датум на објавување: 19.08.2008 Преземи го документот
2580 пати симнат
Датум на стапување во сила: 27.08.2008 
Сл. весник/година: 103/2008 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: добра, филм, аудио, визуелни, аудиовизуелни, фотографија, слика
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
154 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
152 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
33 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
25 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.