Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за стандардизација
Датум на објавување: 15.07.2002 Преземи го документот
2813 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.07.2002 
Сл. весник/година: 54/2002 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: македонска национална стандардизација, институтот за стандардизација на република македонија, институт за стандардизација, меѓународна стандардизација, европска стандардизација, меѓународна организација за стандардизација, меѓународна електротехничка комисија, меѓународна телекомуникациска унија, европска организација за стандардизација, европски комитет за стандардизација, европски комитет за електротехничка стандардизација, европски телекомуникационен институт за стандардизација, стандардизациони документи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  04.07.2012 
Преземи го документот
254 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
220 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
169 пати симнат
 Измена
  21.03.2016 
Преземи го документот
104 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.