Поврзани документи
» Закон за податоците во електронски облик и електронски потпис
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за Македонските железници
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за жичари и ски – лифтови
» Закон за поштенските услуги
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за трансформација на јавното претпријатие „Македонски Железници“ – Ц.О ...
» Закон за електронските комуникации
» Закон за железниците
» Закон за јавните патишта
» Закон за дирекцијата за цивилна воздушна пловидба
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за учество на Република Македонија во финансирање на реконструкцијата ...
» Закон за обезбедување средства за финасирање на Програмата за изградба ...
» Закон за телекомуникациите
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за безбедност во железничкиот сообраќај
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за договорите за превоз во железничкиот сообраќај
» Закон за агенцијата за регулирање на пазарот на железнички услуги ...
» Закон за поштенските услуги
» Закон за јавните патишта
» Закон за возила
» Закон за трансформација на Јавното претпријатие за одржување и заштита ...
» Закон за облигационите и стварноправните односи во воздушниот сообраќај
» Закон за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот ...
» Закон за работното време, задолжителните одмори на мобилните работници и ...
» Закон за сигурност во железничкиот систем
Детален опис на документ
Закон за јавните патишта
Датум на објавување: 11.07.2008 Преземи го документот
9224 пати симнат
Датум на стапување во сила: 19.07.2008 
Сл. весник/година: 84/2008 
Категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
Забелешка:
Клучни зборови: патишта, јавни
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  21.04.2009 
Преземи го документот
3380 пати симнат
 Измена
  14.09.2009 
Преземи го документот
2778 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.03.2010 
Преземи го документот
1381 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
2553 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2011 
Преземи го документот
2191 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
2320 пати симнат
 Измени и дополнувања
  30.03.2012 
Преземи го документот
1797 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.12.2012 
Преземи го документот
1847 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
990 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
907 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2014 
Преземи го документот
948 пати симнат
 Измена
  03.03.2014 
Преземи го документот
976 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
796 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
734 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.07.2015 
Преземи го документот
585 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
611 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.02.2016 
Преземи го документот
601 пати симнат
 Дополнување
  11.04.2016 
Преземи го документот
474 пати симнат
 Дополнување
  30.08.2016 
Преземи го документот
507 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Зоран Давидоски на 05.05.2016 11:04

Здраво.

Јас сум Зоран Давидоски, вработен како Раководител на Сектор за сообраќај на Град Скопје. Најпрвин сакам да кажам дека коментарите кои подоле се пишувани користејќи го моето име и презиме не се мои коментари туку некој се осмелил да ги злоупотреби моето име и презиме и да дава коментари а се со една цел а тоа е да ми наштети на мене лично. Сакам да укажам дека во врска со ова кривично дело јас веќе превземав соодвети мерки односно истиот случај го пријавив во МВР поточно во одделот за компјутерски криминал при што очекувам за кратко време дека ќе се видам на суд со овој човек со многу болен ум а за кој веќе имам претпоставки и кој е. 

Администраторите Би ги замолил да воведат построги мерки за регистрација на оваа страна иако јасно мие дека од вакви будали неможе човек никако да се заштити освен да си одат зад решетки.

ЗОРАН ДАВИДОСКИ на 23.04.2016 08:18

продолжение на претходната порака со буквата Г и П доста со Анал Дипломатија да се станува министер директор шеф и било што дајте еднаш нека дојдо до израз квалитетот на искусните.

 

ЗОРАН ДАВИДОСКИ на 23.04.2016 08:09

Луѓе дајте еднас во министерството нека седне министер од областа на сообраќајот дипл. сооб. инж. со работно искуство и нека се прават закони за потребите на граѓаните и за потребите на сотпанството тие две водилки се битни доста закони по нарачка на одредени бизнис кланови блиски до власта да знаете преку таквото ми е еве јавно ви кажувам оваа држава или ќе биде држава за сите што се родиле во неа или нема да попстои од такви памтњаковци почнувајќи со буквата Г

 

Dejan Risteski на 04.02.2015 19:53

ако некој има нешто официјално нека кажи

Dejan Risteski на 04.02.2015 19:52

ете пречистен текст, ама неофицијален:  http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=252

Rate Jovanovski на 26.03.2013 14:08

Неопходен е пречистен текст за да се има подобра прегледност.

Даниел Митевски на 24.01.2013 14:25

Во последната измена во член 70а Став 1 не е сменет бројот на точката од членот 78 став (1) точка 11 односно треба да биде точка 78 став (1) точка 9. 

Даниел Митевски на 17.01.2013 15:53

Последната измена е катастрофа дај нека направат пречестен текст и нека ги усогласат членовите бидејки во последната измена избришани се членовите од член 15 до член 21а а понатаму не се усогласени. 

Goran Mijoski на 27.04.2011 11:47

После 5 измени и една одлука на уставен Суд на РМ, крајно време е да се направи пречистен текст на Законот.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.