Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
Датум на објавување: 28.03.2008 Преземи го документот
2230 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.04.2008 
Сл. весник/година: 41/2008 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: трговски друштва, здруженија на граѓани, поттик, технолошки развој, поттикнување, помагање, истражувачко развојни организации, јавни научни установи, институти, иновациони центри, технолошки јадра
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  11.03.2009 
Преземи го документот
50 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.