Поврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
Датум на објавување: 19.03.2008 Преземи го документот
3195 пати симнат
Датум на стапување во сила: 27.03.2008 
Сл. весник/година: 37/2008 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: биомедицина, биомедицинско потпомогнато оплодување, оплодување
Измени и дополнувања
 Измена
  27.11.2013 
Преземи го документот
366 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.10.2014 
Преземи го документот
348 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
188 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.02.2016 
Преземи го документот
163 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
biljana stevanovska на 04.01.2014 23:35

zdravo,

vo vrska so ovoj zakon imalo pred par nedeli objava na TV deka ke se pravele izmeni vo clenot za surogatstvo. dali imate informacija?

pozdrav

biljana

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.