Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за вонпарнична постапка
Датум на објавување: 18.01.2008 Преземи го документот
28137 пати симнат
Датум на стапување во сила: 26.01.2008 
Сл. весник/година: 9/2008 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: тестамент, оставина, постапка за уредување на лични состојби, постапка за уредување на семејни односи, постапка за уредување на имотни односи, управување и користење на заеднички предмети, уредување на односите меѓу етажните сопственици, делба на заеднички предмет или имот, смртовница, вонпарнична постапка


 
Дискусии околу овој закон
irfan tefiki на 13.06.2012 11:50

закон за сопственост и други стварни права

Ljupka Popeska на 29.09.2011 16:52

So ovoj Zakon ne e dozvolena revizija

Администратор test на 08.12.2010 09:31

Zakonot koj e donesen od Sobranieto na RM vo chlen 236 se povikuva na stav 2 i 3 od chlen 222. Ne se raboti za greshka od timot na Pravo, i na ovoj portal zakonot e prenesen identichno vo celost so onoj koj e odobren od Sobranieto.

kate kate на 07.12.2010 22:32

clen 236 od Zakonot za Vonparnicna postapka se povikuva na stav 2 i 3 od clen 222 od istiot zakon, a takvi stavovi ne postojat? pecatna greshka ili???

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.