Поврзани документи
» Закон за податоците во електронски облик и електронски потпис
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за Македонските железници
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за жичари и ски – лифтови
» Закон за поштенските услуги
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за трансформација на јавното претпријатие „Македонски Железници“ – Ц.О ...
» Закон за електронските комуникации
» Закон за железниците
» Закон за јавните патишта
» Закон за дирекцијата за цивилна воздушна пловидба
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за учество на Република Македонија во финансирање на реконструкцијата ...
» Закон за обезбедување средства за финасирање на Програмата за изградба ...
» Закон за телекомуникациите
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за безбедност во железничкиот сообраќај
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за договорите за превоз во железничкиот сообраќај
» Закон за агенцијата за регулирање на пазарот на железнички услуги ...
» Закон за поштенските услуги
» Закон за јавните патишта
» Закон за возила
» Закон за трансформација на Јавното претпријатие за одржување и заштита ...
» Закон за облигационите и стварноправните односи во воздушниот сообраќај
» Закон за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот ...
» Закон за работното време, задолжителните одмори на мобилните работници и ...
» Закон за сигурност во железничкиот систем
Детален опис на документ
Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
Датум на објавување: 30.09.2015 Преземи го документот
8369 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.10.2015 
Сл. весник/година: 169/2015 
Категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
Забелешка: Одредбите од членовите 272, 275, 276 и 301 од овој закон кои ќе започнат да се применуваат од 8 април 2017 година.
Клучни зборови:
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
2410 пати симнат
 Измена
  18.01.2018 
Преземи го документот
1658 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Antonio Trajkoski на 19.07.2018 14:53

недостасува измената во сл. в. 83/18

DIMITAR MI` на 12.01.2018 03:30

Me interesira vo clenot 361 za zakon za zimska oprema,

se naveduva deka vozilata od 15 noemvri do 15 treba da imaat zimska oprema,  a ne mozam da najdam so se spaga vo zimska oprema.

 

Na nekoi sajtovi vidov deka toa e zimski gumi so najmalku 4mm na site trkala i lanci. No isto vidov deka vo grad ne e obavezno da se ima celata taa oprema.

Me interesira dali zo zimski predni i letni zadni so povejke od 4 mm e dozvoleno da se vozi vozilo do 3000kg niz grad i dali pri toa mora da se ima lanci.

 

Fala vi odnapred za objasnuvanjeto.

YU MK на 29.09.2016 11:44

@александар ангелов ne i ne. Za zal.

александар ангелов на 19.02.2016 10:27

Dali e dozvoleno preteknuvanje za vozilo so vongabariten tovar so policiska pridruzba na opredeleno mesto sto e pogodno za preteknuvanje? Dali pridruzbata ima obvrska da zastanuva na nekolku kilometri za da ne go usporuva soobrakajot?

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.