Поврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за лековите и медицинските помагала
Датум на објавување: 05.09.2007 Преземи го документот
4367 пати симнат
Датум на стапување во сила: 13.09.2007 
Сл. весник/година: 106/2007 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: лек, медицински помагала, лекови, производство на лекови, испитување на лекови, промет на лекови, фармаковигиланца
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  02.07.2010 
Преземи го документот
1020 пати симнат
 Дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
740 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
742 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
660 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.01.2012 
Преземи го документот
804 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.10.2013 
Преземи го документот
579 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
520 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.02.2014 
Преземи го документот
694 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
605 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.05.2015 
Преземи го документот
398 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
318 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.12.2015 
Преземи го документот
244 пати симнат
 Измена
  18.01.2016 
Преземи го документот
257 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
186 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Елена Перкова на 29.09.2019 19:55
Почитувани, Ве молам за информација, дали текстот на законот за лекови и медицински помагала со сите негови измени и дополнувања го има во еден документ, ако го има, каде би можела да го најдам? Исто така ми треба информација дали го има преведено на англиски јазик? Однапред Ви благодарам
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.