Поврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за безбедност во снабдувањето со крв
Датум на објавување: 14.09.2007 Преземи го документот
2523 пати симнат
Датум на стапување во сила: 22.09.2007 
Сл. весник/година: 110/2007 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: крв, дарување на крв, обезбедување на крв, крвни компоненти, установа за трансфузиона медиција, трансфузија на крв
Измени и дополнувања
 Измена
  27.11.2013 
Преземи го документот
95 пати симнат
 Измена
  30.09.2014 
Преземи го документот
55 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
52 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.