Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за Народната Банка на Република Македонија
вон сила
Датум на објавување: 22.01.2002 Преземи го документот
2820 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.05.1992 
Сл. весник/година: 3/2002 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: банка, народна банка, девизи, хартии од вредност, банки, штедилница, штедилници, камата, пари, народна банка на република македонија, народна банка на рм, нбрм, емисиона банка, монетарна политика, курс, служба за внатрешна ревизија, гувернер, гувернер на нбрм
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  31.07.2003 
Преземи го документот
1277 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2003 
Преземи го документот
1078 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.06.2004 
Преземи го документот
1114 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.07.2005 
Преземи го документот
1145 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.12.2006 
Преземи го документот
1436 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.