Детален опис на документ
Закон за безбедност и здравје при работа
Датум на објавување: 24.07.2007 Преземи го документот
15056 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.08.2007 
Сл. весник/година: 92/2007 
Категорија: Работни односи » Заштита при работа
Забелешка:
Клучни зборови: заштита при работа, безбедност при работа, здравје при работа
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  07.07.2010 
Преземи го документот
3764 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  29.06.2011 
Преземи го документот
1937 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
4582 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2012 
Преземи го документот
2219 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
2704 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2013 
Преземи го документот
2987 пати симнат
 Дополнување
  07.10.2013 
Преземи го документот
2383 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
2634 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.10.2014 
Преземи го документот
1658 пати симнат
 Дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
1531 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
1234 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
1115 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
1337 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Igorco Tocev на 30.12.2018 18:27

Со Одлука на Уставниот суд на Република Македонија У.бр.63/2018 од 05.12.2018 година објавена во „Службен весник на Република Македонија“ број 231/2018 од 18.12.2018 година, укинат е членот 2 од Законот за изменување и дополнување на Законот за безбедност и здравје при работа („Службен весник на Република Македонија“ број30/2016).

Зошто истата не е објавена?

Igorco Tocev на 07.06.2018 22:02

Со Одлука на Уставниот суд на Република Македонија, укинати се одредби од членот 45 од Законот. Зошто Одлуката на Уставниот суд на Република Македонија, не е објавена?

Zdravko  Saveski на 11.08.2016 23:47

Во Службен весник 53/2013 има пречистен текст од овој закон http://www.slvesnik.com.mk/Issues/1d985e771d6e4600a951605533bc7808.pdf

ilina krstevska на 19.07.2016 11:04

precisten tekst?

Vesna Popeska на 18.03.2016 08:46

dali ke ima za skoro precisten tekst ?

Maja Методиевска на 07.03.2014 09:59

Dali veke go ima precistenito tekst ?!

Zdravko  Saveski на 19.09.2011 12:35

Одлуката на Уставен суд од јуни 2011 со која се укинува член 2 став 3 од овој закон: http://www.ustavensud.mk/domino/WEBSUD.nsf/ffc0feee91d7bd9ac1256d280038c474/77094429b8fe13a1c12578c600386cd9?OpenDocument

darko koneski на 05.01.2011 05:26

prava na masinist se ok ama zavisi do firmata vo koja rabotis ili fabrika seedno

ilco stojanov на 04.06.2010 15:13

Prava na masinist na gradska deponija 

Aco Tasev на 13.05.2010 22:10

parenkotel

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.