Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за малолетничка правда
вон сила
Датум на објавување: 12.07.2007 Преземи го документот
8400 пати симнат
Датум на стапување во сила: 20.07.2007 
Сл. весник/година: 87/2007 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: малолетник, малолетничка правда, постапување со малолетници, санкции за малолетници, казнување на малолетници, судска постапка за малолетници, превенција од малолетничко престапништво
Измени и дополнувања
 Измена
  19.08.2008 
Преземи го документот
3560 пати симнат
 Измена
  24.12.2008 
Преземи го документот
3146 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
2813 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Светислав Јовановски на 07.08.2014 09:45

Ве молам да ми одговорите во преодните и завршните одредби на кој закон е наведено дека Законот за малолетничка правда се става вон сила

Katerina Nedelkoska на 02.04.2014 22:01

Ve molam da mi kazete kade moze da se najde noviot zakon za pravda na deca-sto e vo sila namesto zakonot za maloletnicka pravda,blagodaram

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.