Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за банките
Датум на објавување: 01.06.2007 Преземи го документот
8454 пати симнат
Датум на стапување во сила: 09.06.2007 
Сл. весник/година: 67/2007 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: банка, банки
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  09.07.2008 
Преземи го документот
756 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  09.07.2008 
Преземи го документот
609 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.09.2008 
Преземи го документот
555 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.03.2009 
Преземи го документот
569 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.07.2009 
Преземи го документот
2270 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.05.2010 
Преземи го документот
1869 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.02.2013 
Преземи го документот
848 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  04.12.2013 
Преземи го документот
319 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
360 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
308 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.10.2016 
Преземи го документот
215 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
goce dimitrovski на 28.01.2015 16:59

zdravo

bi sakal da znam dali dolg na tekovna smetka zastaruva.

 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.