Почетна   »   Закони    »  Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредитПоврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит
вон сила
Датум на објавување: 22.05.2007 Преземи го документот
3031 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.05.2007 
Сл. весник/година: 63/2007 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: кредит, договор, заштита, потрочувачи, потрошувачки
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
248 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Ivan Gjorgjievski на 23.02.2012 10:00

Новиот закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити е објавен во Службен весник на РМ бр. 51/11 од 13.04.2011 година.

Faton Selami на 28.08.2011 13:39

Ако овој закон е вон сила, Ве молам за информација за тоа кој е законот со кој се уредува конкретната област или пак ова е некоја техничка грешка на веб страната???

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.